5 ebdomades akribws
kai diabazoume hdh xarmosyna...
Ο γερόλυκος του επιχειρείν
Μιας και μιλάμε για deals, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το επόμενο βήμα του Σωκράτη Κόκκαλη στην Ευρώπη Holdings, η οποία ετοιμάζεται να αλλάξει πίστα. Επί τάπητος υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (ξεκινά στις 28/4 με την αποκοπή του δικαιώματος και ολοκληρώνεται στις 26/5 με την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α.) με προ-αποφασισμένα βήματα, τα οποία θα καταλήξουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 68,3 εκατ. ευρώ και στην ολική μεταμόρφωση της εισηγμένης, η οποία μην ξεχνάμε ότι είναι ο διάδοχος της πρώην Κλουκίνας – Λάππας. *
Με τον Σωκράτη Κόκκαλη να επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό του «γερόλυκου businessman» (KAI ME TA 2 XERIA), τα χρήματα της ΑΜΚ θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Ευρώπης Ασφαλιστικής (16,5 εκατ. ευρώ ), την ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων του ασφαλιστικού βραχίονα (28 εκατ. ευρώ ), την αύξηση του κεφαλαίου κίνησης (5,8 εκατ. ευρώ ), αλλά και την εξαγορά νέων εταιρειών από τον ασφαλιστικό κλάδο (17 εκατ. ευρώ ). Το τελευταίο, μάλιστα, συνιστά και το μεγάλο «τυράκι» για τους νέους επενδυτές, οι οποίοι σε βάθος χρόνου θα ωφεληθούν από τη μεγέθυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων και τη βελτίωση των μερισματικών αποδόσεων. (MONO O PROEDROS GIGANTWNEI TA KERDH)
Στην επόμενη ημέρα της Ευρώπης Holdings, ο Σωκράτης Κόκκαλης ναι μεν θα είναι ο απόλυτα κυρίαρχος «παίχτης», αλλά με μειωμένο ποσοστό συμμετοχής, καθώς θα δει το μερίδιό του να περιορίζεται περίπου στο 40% (από το σημερινό 66%). (MILAME GIA ETHNIKO PROMHTHEYTH. OPOTE THELEI APOKTA TO 125%)
Όπως είναι ήδη γνωστό, περίπου το μισό ποσοστό από το επίμαχο 26% θα μεταβιβαστεί στον ιδρυτή της Ευρώπης Holdings, Νίκο Μακρόπουλο, ο οποίος θα έχει σημαντική παρουσία και στο νέο σχήμα, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα διατεθεί σε νέους επενδυτές (πέραν του εφοπλιστή Μουνδρέα, ο οποίος θα διατηρήσει ποσοστό τουλάχιστον 8,5%), διευρύνοντας περαιτέρω τη «βεντάλια» των ισχυρών ονομάτων που συστρατεύονται μαζί με το αειθαλή και πολυσχιδή Σωκράτη Κόκκαλη. (XYNNNNNNNNNNNNNNNNNNN)
KLOYKINAS - LAPPAS
MILAME GIA ANTHRWPOYS APO TH LITHOYANIA POY O PROEDROS TOYS EKANE MIA XORTA.
Message Thread
« Back to index